Aflevering 6: Dat ben ik

Een goed gesprek met opa

Een leuk gesprek voeren met je opa of oma met dementie, dat kan lastig zijn. Ze praten over herinneringen waar jij geen weet van hebt. En als jij vraagt wat ze vanmiddag hebben gedaan, dan weten zij dat niet meer. Robin van Otterdijk (28) bedacht een oplossing, Alzheimer Nederland maakte het mogelijk en Frederieke Vermaas (22) is er superblij mee.

Laat van je horen en steun onze koren!

We kunnen nog steeds niet bij onze ouders en opa en oma op bezoek. In de verpleeghuizen moeten bewoners nog veelal op hun kamer blijven. Dit geldt ook voor veel van de zangers van de Participatiekoren. Denk jij ook aan hen of ken jij iemand die wel wat opbeurende muziek kan gebruiken? Laat dan eens van je horen en stuur een muzikale groet!

Vraag een plaatje aan bij de redactie van Wij zijn Nico! en doe een kleine donatie. Daar zijn onze luisteraars blij mee en je helpt onze zangers om na de coronacrisis weer samen te kunnen zingen.
Doe mee! Want muziek helpt, altijd!

Meer podcasts:

Aflevering 12: We gaan zingen!

Zingen kan en mag weer! Net op tijd voor de laatste aflevering van Wij zijn Nico heeft het RIVM op 30 juni eindelijk een advies uitgegeven voor koorzang. Samen met dirigent Maria Delver en een aantal zangers van de Participatiekoren zijn we, gewapend met meetlint en...

Aflevering 11: Praat met ons

Tijdens de coronacrisis zijn de ouderen steevast als de kwetsbaarste groep neergezetDe maatregelen rond de lock down hebben hen dan ook het hardst getroffen, maar de aandacht ging vooral uit naar de gevolgen voor jongere generaties. Premier Mark Rutte riep hen zelfs...

Aflevering 10: Corrie heeft haar vrijheid terug!

Na drie maanden in haar kamer te moeten blijven, heeft Corrie nu haar vrijheid weer terug. Helaas geldt dat nog niet voor alle bewoners van de verpleeghuizen. Tijdens de laatste persconferentie over de coronacrisis spoorde minister Hugo de Jonge de verpleeghuizen aan...

Aflevering 9: De impact van de lockdown voor mensen met dementie

De impact van de lockdown voor mensen met dementie De impact van de lockdown op mensen in de verzorgingshuizen is immens. Zowel fysiek als mentaal zijn velen er ernstig op achteruit gegaan. Voor sommigen heeft het leven geen zin meer als er niet snel verandering in...

Aflevering 8 – We moeten weer gaan zingen!

Terwijl Nederland langzaamaan weer op gang komt, lijken de cultuur- en zorgsector voorlopig nog op slot te blijven. En dat terwijl de nood om samen te zingen bij de zangers van de Participatiekoren steeds groter wordt. Want door kunst- en cultuurparticipatie blijven...

Aflevering 7: Een goed leven na de diagnose

Een goed leven met dementie, is dat mogelijk? Velen vragen het zich af. Vaak wordt er gekeken naar alles wat niet meer kan en wordt er voorbij gegaan aan wat mensen met de diagnose wel nog kunnen. Fenneke en Marinus hebben dementie. Aan de hand van drie teksten uit...

Aflevering 5: Corry!

Zingen in de gangen van het verzorgingshuis Corry mag sinds 15 maart haar kamer in het verzorgingshuis niet af. Stiekem doet ze dat soms toch en wandelt dan met haar rollator al zingend door de lege gangen. Haar vijf kinderen, verspreid over de hele wereld, hebben een...

Aflevering 4: Jaap en Elly!

Lintjesregen en een tuin vol vogels Deze week: Jaap en Elly genieten van een tuin vol vogels. Paul Saager vertelt hoe je je tuin vogelvriendelijk maakt. Dirigent Bas van Houte van Het Participatiekoor benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Veel mensen willen...

Aflevering 3: Leo!

Een cadeau voor minister Hugo de Jonge Leo van Dijk steekt minister van volksgezondheid, Hugo de Jonge, een hart onder de riem in deze moeilijke coronatijd. Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland roept op om de vele mantelzorgers die het water aan de lippen staat te...

Aflevering 2: Mary!

Een muzikale ansichtkaart Mary woont in een verzorgingshuis en mag al drie weken haar kamer niet af. Ze ontvangt veel post, maar kan geen kaarten terugsturen.Meer podcasts:Naar het podcastoverzichtHelp Mary aan kaarten!Mary ontvangt veel post en wil die graag...

Naar het podcastoverzicht

Pin It on Pinterest

Share This